Maistas skirtingose platumose (Buriavimo ypatumai svečiose šalyse.)

Aišku kad makaronaipaflotski, bet nežinau koks skonis, negaliu rekomenduoti. Sako, kad Baltijos jūroje plaukiant pasirinkimas nedidelis, paflotski, arba sausas davinys (sausainiai?). Ne, to dar nebuvo.

Kol su mumis Domas, niekas sausai nebadaus. Kartą nepavyko bešamelio padažas ant užkeptų daržovių su namie (laive!) pamarinuotais rausvaisiais kalmarais. Padažą tada suvalgė marių žuvys, o mes kurį laiką pabadavom. Neilgai, bet pamenu, kad paskui buvo labai skanu. Australija: apkeptos kukurūzų burbuolytės su saldžiarūgščiu padažu ir garuose virtais basmati ryžiais pagardintais rūkytos vištienos gabaliukais su ananasų skiltelėmis. Karibuose: šernienos burgeris su saulėje džiovintų pomidorų užtepėle ir kiniško kopūsto lapu. Bulkutę prieš pateikdamas į stalą apkepė , šernieną tik pašildė. Kvapo vedinos Klaine Curacao iguanos susirinko vakarienei, greit pavalgius, teko evakuotis. Ekvadoras: Domas Mantos mieste rado tunų skerdyklą, kol mes linksminomės prie jūros, nupirko kilogramą ir vakare padarė tuno seviccia su agurkų drožlėmis. Indonezija: milžiniškos krevetės su daržovėmis, kokosų skonio ramenas su vištiena. Tailandas: ryžiai su krevetėmis troškinti orkaitėje, pateikti įvyniojus į banano medžio lapą. Malaizija: nepamenu kas, bet visada skanu. Singapūre nusitempė mus paskanauti marmurinės jautienos steiko, pats liko kritiškas pateikimo kokybei.. Apie Graikiją, Turkiją ar kažkokią ten Panamą nešneku – išgyvenom tik Dom Perignon aukštosios kulinarijos dėka, suderintos su vietinėmis girtavimo tradicijomis. Vynas ir gėrimai griežtai priderini valgiaraščiui. Dozuojama blogiau, kartais nepamenam ką valgėm, bet visada būdavo skanu, išskyrus tą atvejį Santa Martos gatvės turguje, juk pameni Dom?

***

Šaltinis: https://www.facebook.com/vytas.palavinskas/posts/10158068688486598

Vytas Palavinskas

Parašykite komentarą